Indonezia

Indonezia

Things to do - general

În centrul arhipelagului indonezian, la 8 grade la sud de ecuator, se afla un loc unic: insula Bali. Din cele 17.508 insule ce formează arhipelagul indonezian, Bali este singura cu o populatia majoritar non-musulmana. Peste 93% dintre balinezi sunt adepti ai hinduismului balinez, o forma unica a hinduismului, influentată de-a lungul veacurilor de credintele locale.

Pentru ca pe insula se regasesc peste 20.000 de temple, iar ritualurile si credintele balinezilor se regasesc in fiecare fagas al vietii, Bali este cunoscuta si sub numele de Insula Zeilor.

Climatul paradisiac, vegetatia luxurianta, vulcanii inca activi si valurile propice pentru surf fac din Bali una dintre cele mai frumoase insule ale planetei, iar din ce in ce mai multi turisti din intreaga lume tin sa fie partasi la experientele magice oferite de aceasta micuta insula (153 de kilometri de la est la vest si 111 km de la nord la sud).

Sursa informatiilor: descopera.ro

Tara Indonezia
Suprafata 5633 kmp
Limbi vorbite Balineza, Indoneziana
Moneda oficiala Rupia (1 RON = 3511 IDR)
Viza La sosirea in Bali va trebui sa platiti viza de intrare in tara, care costa 25$ pentru 30 de zile.

Sport si natura

Sports and nature Bali are cate ceva pentru fiecare: iubitorii sporturilor de apa pot face surfing, rafting, snorkeling si scuba diving printre pestii tropicali. Cei ce cauta sa mai degraba latura mistica vor fi fascinati de templele balineze si vor avea sansa escaladarii vulcanilor Batur si Agung, considerati zei de catre localnici. Cei fascinati de arta vor gasi sute de artisti, de la sculptori ce lucreaza in roca vulcanica predominanta pe insula la bijutieri ce prelucreaza scoicile tropicale in minunatii artizanale. Romanticii vor putea observa rasaritul de pe culmile vulcanului Batur, ca apoi sa se bucure de un spectaculos asfintit in Oceanul Indian. Bali este o destinatie extrem de populara in randul celor ce doresc sa aiba o nunta cu totul si cu totul speciala, existand nenumarate companii ce organizeaza ceremonii de neuitat.


Viata de noapte

Nightlife Statiunea Kuta este cea mai cunoscuta pentru viata sa de noapte. Pentru seri ceva mai linistite, va recomandam Nusa Dua.

Cultura si istorie

Culture & history Balinezii sunt oameni mandri, ce nu au acceptat de-a lungul istoriei sa fie calcati in picioare. Ei au socat planeta prin puputan, sinuciderile in masa pentru care au optat balinezii atunci cand alternativa era sa devina supusii olandezilor invadatori. De altfel, cel mai important erou din istoria insulei, Gusti Ngurah Rai (daca numele va suna cunoscut, este denumirea singurului aeroport de pe insula) a pierit in 1946 dupa ce a ordonat Puputan-ul in lupta cu olandezii, adica lupta pana la moarte.

Matahari Beach Resort & Spa

Pemuteran - Bali
Matahari Beach Resort & Spa este un resort de cinci stele situat in statiunea Pemuteran, perfect Detalii
Detalii

Maya Ubud Resort & Spa

Ubud - Bali
Maya Ubud Resort & Spa este marginit la est de valea raului Petanu si la vest de impresionantele Detalii
Detalii

St. Regis Bali Resort

Nusa Dua - Bali
St. Regis Bali Resort beneficiaza de o locatie absolut incantatoare pe malul marii, in statiunea Nus Detalii
Detalii

The Mulia

Nusa Dua - Bali
Intreaga suprafata a complexului Mulia, parte a Leading Hotels of the World, este ocupata de trei un Detalii
Detalii

The Oberoi Bali

Denpasar - Bali
Un adevarat paradis la malul marii, resortul The Oberoi Bali ofera experienta balineza absoluta din Detalii
Detalii

Unfortunately there are no self-catering offers at this location at the moment.

Unfortunately there are no tour offers at this location at the moment.