Republica Dominicana

Republica Dominicana

Things to do - general

Aflata pe una dintre cele mai mari insule din Caraibe, Republica Dominicana ofera o mare diversitate de posibilitati. Zile insorite pe tot parcursul anului, splendide plajele cu nisip alb, marginite de palmieri, atat pe malul Oceanului Atlantic cat si pe tarmul Marii Caraibelor, paduri tropicale, munti presarati de cascade spectaculoase, 35 de terenuri de golf world class, o bucatarie exotica si o remarcabila varietate a arhitecturii si optiunilor de distractie – toate acestea atrag numerosi turisti din intreaga lume, campioni ai sportului si celebritati.

Surse: republicadominicana.ro si ultramarine.ro

Tara Republica Dominicana
Suprafata 48730 kmp
Limbi vorbite Spaniola castiliana, Engleza
Moneda oficiala Pesos dominican
Viza Pentru a calatori in Republica Dominicana nu este necesara viza pentru cetatenii romani.

Sport si natura

Sports and nature Republica Dominicana imparte insula Hispaniola cu Haiti, fosta colonie franceza. Cei mai multi dintre turistii care vin pe aceasta insula sunt atrasi de magnificele plaje aurii, care se intind pe 1400 km2 de coasta marina. In timp ce coasta nordica a insulei, la Oceanul Atlantic, intre Puerto Plata si Cabarete si coasta sud-estica, la Marea Caraibelor, intre Punta Cana si La Romana, in special, concentreaza majoritatea atractiilor turistice, hoteluri si resorturi, Santo Domingo, cea mai veche asezare europeana din Americi, care se afla in sud, conserva primele monumente istorice din aceasta regiune: prima catedrala, primul spital, prima capela si prima universitate. In mijlocul tarii, cele trei importante lanturi muntoase, aproape paralele intre ele, traverseaza tara de la est la vest. Cordilierii Centrali sunt cei mai inalti munti de pe insula. Ei includ Pico Duarte, cel mai inalt varf din Caraibe, cu o inaltime de 3.175 m. Influenta europeana se observa in numeroasele cladiri coloniale ale capitalei Santo Domingo, in timp ce mostenirea africana, inradacinata atunci cand spaniolii au adus sclavi africani pe insula, se reflecta in muzica locala.


Viata de noapte

Nightlife Santo Domingo este cel mai vechi oras locuit de europeni fara intrerupere, primul oras colonial spaniol din "lumea noua". Dupa Havana, Cuba, Santo Domingo este cel mai popular oras din Caraibe. Este genul de oras turistic care nu doarme niciodata, viata de noapte este una din cele mai atractive din zona Caraibelor.

Cultura si istorie

Culture & history Cantecele si dansurile populare, merengue si bachata in mod special, imbina in mod fericit cele doua mosteniri, fiind prezente la carnavalurile si festivalurile care atrag un mare numar de turisti, dar si muzicieni de talie internationala. Peisajul pe care-l ofera aceasta tara, care l-a fermecat si pe Cristofor Columb, este dominat de verdele crud al muntilor impaduriti, al vailor si campiilor, solul fertil si plajele superbe de pe coasta nordica, sud-estica si estica ce se intind pana in apropierea muntilor.

Excellence Punta Cana

Punta Cana - Republica Dominicana
Hotel ADULTS ONLY! Resortul Excellence Punta Cana este refugiul romantic, contruit in stil colonial, Detalii
Detalii

Luxury Bahia Principe Ambar Don Pablo Collection

Punta Cana - Republica Dominicana10 / 10
Hotel ADULTS ONLY! Luxury Bahia Principe Ambar Don Pablo Collection este un resort special destinat Detalii
Detalii

Luxury Bahia Principe Esmeralda

Bavaro - Republica Dominicana
Luxury Bahia Principe Esmeralda este un resort exclusivist, parte a renumitului lant hotelier Don Pa Detalii
Detalii

Now Larimar Punta Cana

Punta Cana - Republica Dominicana
Resortul Now Larimar Punta Cana este situat pe o plaja cu nisip alb, impanzita de palmieri ce se ina Detalii
Detalii

Paradisus Palma Real Golf & Spa

Bavaro Beach - Republica Dominicana
Resortul Paradisus Palma Real Golf & Spa, parte a renumitului lant hotelier Melia, va invita sa Detalii
Detalii

Unfortunately there are no self-catering offers at this location at the moment.

Unfortunately there are no tour offers at this location at the moment.