Seychelles

Seychelles

Things to do - general

Un adevarat paradis la care visam cu ochii deschisi, Insula Seychelles are plaje extraordinare, mari de culoarea turcoaz cu ape calde. Plante foarte rare pot fi gasite in arhipelagul oceanului Pacific: nu mai putin de 81 de specii ce au supravietuit din luxuriantele paduri tropicale ce acopereau insula pana la venirea omului pe ea, acum 200 de ani; iesite din comun sunt coco-de-mer (nuci de cocos de mare), native din Praslin, care cresc in Vallée de Mai. Seychelles are ca principala atractie privitul pasarilor (bird watching). Aproximativ 2 milioane de pasari sooty (funingine) tems isi au cuiburile in insula Bird Island (insula pasarilor), iar pe Aride poate fi vazuta cea mai mare colonie de lesser noddies, roseate terns si alte pasari tropicale.

Tara Seychelles
Suprafata 455 kmp
Limbi vorbite Creola este limba oficiala. Engleza si franceza sunt vorbite pe scara larga.
Moneda oficiala Rupie seychelleza (1 RON = 3,8 SCR)
Viza Nu este nevoie de viza pentru cetateni romani. La sosirea in capitala Victoria, pe aeroportul Mahe, se pune o simpla stampila de intrare in pasaport (pentru calatorii in scopuri turistice).

Sport si natura

Sports and nature Arhipelagul este situat la circa 1000 km NE de insula Madagascar si la 1700 km de continentul african si este alcatuit din 42 insule granitice si 73 insule coraligene dezvoltate pe un lant muntos submarin.


Viata de noapte

Nightlife Exista multe evenimente de care va puteti bucura noaptea, iar ceva foarte special este muzica locala camtolet, pe care in general se danseaza. Multe dintre hoteluri organizeaza seara gratare si cine cu dans. Piesele de teatru sunt jucate in creola, engleza si franceza. In Victoraia exista un cinematograf, si puteti gasi cazinouri in Beau Vallon Bay Hotel si in Plantation Club.

Cultura si istorie

Culture & history Vizitate de arabi, descoperite de portughezi, pe ale caror harti sunt si marcate din 1502 (Vasco da Gama - 1502, Pedro Mascarenhas - 1505), explorate de o expeditie britanica in 1609, insulele Seychelles, nelocuite pana la descoperirea lor de catre portughezi, sunt colonizate de francezi la jumatatea secolului al XVIII-lea si anexate Frantei in 1756. Numele insulelor a fost dat dupa cel al contelui Moreau de Séchelles (insula Mahé dupa guvernatorul francez Mahé de la Bourdonnais). Pe plantatii sunt adusi sclavi negri din Africa. Ocupate in 1810 si anexate intre 1814 si 1903 prin Tratatul de la Paris de Marea Britanie, insulele Seychelles sunt unite administrativ cu Mauritius.

Banyan Tree Seychelles

Anse Intendance - Seychelles
Banyan Tree Seychelles este un resort de lux ce pastreaza autenticitatea culturii si stilului arhite Detalii
Detalii

Coco de Mer Hotel & Black Parrot Suites

Grand'Anse Praslin - Seychelles
Coco de Mer Hotel & Black Parrot Suites denota frumusete, siguranta, pace, liniste si calitate, Detalii
Detalii

Constance Ephelia Resort

Port Launay, Port Glaud - Seychelles
Constance Ephelia Resort este un loc desprins parca din paradis, bucurandu-se de o suprafata de apro Detalii
Detalii

Hilton Seychelles Labriz Resort & Spa

Insula Silhouette - Seychelles
Insula Silhouette este un taram mistic, plin de legende, avand o frumusete tropicala de neegalat. Nu Detalii
Detalii

Hilton Seychelles Northolme Resort & Spa

Glacis - Seychelles
Inconjurat de gradini tropicale luxuriante, ape limpezi precum cristalul si un golf intim in care ni Detalii
Detalii

Unfortunately there are no self-catering offers at this location at the moment.

Unfortunately there are no tour offers at this location at the moment.